Over ons

Gastouderbureau De Levensboom richt zich op de regio Almelo, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Enschede, Hengelo, Hoogeveen, Lelystad, Utrecht, Zutphen, Zwolle of alle tussengelegen gebieden, wij zoeken altijd een gastouder bij jou in de buurt. Ben je op zoek naar een gastouder, of ben je gastouder en zoek je gezinnen? Gastouderbureau De Levensboom helpt je graag verder. Wij streven er naar om gastouders jaarlijks cursussen en workshops aan te bieden, om zo de ontwikkeling en bekwaamheid op peil te houden. Cursussen en workshops zullen ook gevolgd kunnen worden door ouders.

Waarom de naam De Levensboom?

De levensboom staat als symbool voor het leven. Kan de boom zich wortelen in gezonde aarde, zal er een stevige stam ontstaan waar veel takken aan groeien die zal bloeien met kleurrijke bladeren. Visueel gezien in het leven; mocht jij opgroeien in een warm nest, mag jij je ontwikkelen tot een persoon die durft te groeien en te bloeien. Gastouderbureau De Levensboom is dan ook altijd op zoek naar een warm nest voor de kinderen naast het fijne thuis, waar zij zichzelf mogen ontwikkelen. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind wordt gezien als individu.

Eline Schenzel

Mijn naam is Eline Schenzel. Ik ben dit gastouderbureau gestart omdat ik het fijn vind om mensen te helpen en een passie heb op het gebied van opvoeding. Ik wil graag mijn kennis delen en waar nodig (gast)ouders ondersteunen bij de opvoeding. Gastouderbureau De Levensboom is een kleinschalig gastouderbureau waardoor persoonlijk contact centraal staat.

Voordat ik dit gastouderbureau begon heb ik voor verschillende kinderopvang organisaties gewerkt met uiteindelijk een specialisatie gericht op baby's. Vanaf het moment dat ik zelf moeder werd merkte ik dat ik de passie voor mijn werk verloor. Ik kon niet optimaal genieten van het moederschap zoals ik dat zou willen en besloot toen een baan te zoeken wat meer administratief gericht was maar nog wel met kinderen te maken had. Ik ben gaan werken als bemiddelingsmedewerker bij een gastouderbureau en al snel wist ik dat het de baan was dat ik zocht. Ik raakte geïnspireerd en zie hier mijn eigen gastouderbureau. Na jaren lang dromen van ondernemerschap ben ik er nu klaar voor om de stap te zetten.